De tenor Erik Janse soleert veel in oratorium, lied en opera.

Naast de tenor-aria's in beide Bach Passionen heeft hij de aria's uit meer dan 60 Bach-cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Hij trad diverse malen als solist op in de Messiah van Händel, in diverse Missen en het Requiem van Mozart. Een hoogtepunt blijft vertolking van de Evangelist in de Bach-Passionen.

Romantisch repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Requiem van Verdi, de Messa di Gloria van Puccini, de Misa Criolla van Ramirez, de Elias van Mendelssohn, de Messe Solennelle van Gounod en de Nicolas cantate van Britten. Hij trad op met de liedcycli Dichterliebe van Schumann, de Schöne Müllerin en de Winterreise van Franz Schubert als ook met diverse bekende opera aria's. Bij de Nationale Opera verzorgde hij begin 2015 met de pianist Maarten Hillenius een succesvol lunchconcert met liederen van Liszt.

Ook hedendaags werk zong hij met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen, Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen, de Jona-cantate van Van der Mullen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.

Erik zingt sinds 2014 als freelancer bij diverse producties in het koor van de Nationale Opera. Erik studeerde zang bij Sasja Hunnego en Pierre Mak en Evert Jan Nagtegaal. Nu wordt hij gecoacht door operatenor Marcel Reijans. In 2016 zong hij onder andere een hoofdrol in de opera Il Pirata van Bellini en de tenorsolo in het Requiem van Verdi.

Erik Janse door fotograag Ruben Jorksveld

download cv als pdf

download cv voor tekstverwerker (rtf)

download foto

of deze foto met vermelding van de fotograaf Ruben Jorksveld