De tenor Erik Janse soleert veel in oratorium, lied en opera.

Naast de tenor-aria's in beide Bach Passionen heeft hij de aria's uit meer dan 80 Bach-cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Hij trad diverse malen als solist op in de Messiah van Händel, in diverse Missen en het Requiem van Mozart. Een hoogtepunt blijft vertolking van de Evangelist in de Bach-Passionen.

Romantisch repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle (Rossini), het Requiem van Verdi, de Messa di Gloria (Puccini), de Misa Criolla ( Ramirez), de Elias ( Mendelssohn), de Messe Solennelle (Gounod), de Nicolas cantate (Britten) en het Oratorio de Noël (Saint-Saëns). Ook hedendaags werk zong hij met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen, Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen, de Jona-cantate van Van der Mullen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.

Bij de Nationale Opera verzorgde hij met de pianist Maarten Hillenius succesvolle lunchconcerten met liederen van Liszt (2015), van Mendelssohn (2017) en met pianist Ad Broeksteeg liederen van Debussy (2019). Ook voerde hij de liedcycli Dichterliebe van Schumann, de Schöne Müllerin en de Winterreise van Franz Schubert uit.

Erik zingt sinds 2014 als freelancer bij diverse producties in het koor van de Nationale Opera. Hij voerde als solist concertant grote operarollen uit zoals de titelrol Don Carlos van Verdi in Vredenburg (2020) en eerder opera's van Bellini en Barber. Ook treedt hij regelmatig op met vele solo-aria's en duetten.

Erik studeerde zang bij Sasja Hunnego, Pierre Mak, Evert Jan Nagtegaal en Marcel Reijans en wordt nu gecoacht door Frank van Aken.

Erik Janse door fotograag Ruben Jorksveld

download cv als pdf

download cv voor tekstverwerker (rtf)

download foto

of deze foto met vermelding van de fotograaf Ruben Jorksveld