Erik is sinds 2014 actief als freelancer bij het koor van de Nationale Opera. Hij zong daar in diverse prachtige operaproducties waaronder Faust (Gounod), Lohengrin (Wagner) en Chovansjtsjina (Mussorgsky).

Erik heeft vroeger gezongen bij de volgende ensembles en koren:

Twee producties zong hij bij Musa, het koor van Peter Dijkstra.

In vocaal Ensemble La Música, bestaande uit vijf zangers zongen we à capella veel oude muziek. Programma's met Europese madrigalen, motetten en chansons uit de 16e eeuw, een programma met 700 jaar Spaanse klassieke en volksmuziek in 2007, een optreden in het Festival Oude Muziek te Hoorn in 2008. In 2009 stond Italiaanse muziek op het programma.

De Moraal was een troubadourgroep met drie leden Servaas Bank, zang, blokfluit, Frøydis Ihle, zang, vedel, trommels en Erik Janse. Zij zongen en speelden muziekvertellingen zoals Mariken van Nimweghen, Carel ende Elegast en Floris en Blancefloer. Erik speelde hierin onder meer de draailier en een portatief vervaardigd door de Duitse bouwer Stefan Keppler (zie www.Wolkenstayn.de)

Het Nederlands Concertkoor (NCK) met toentertijd Rob Vermeulen als repetitor brengt prachtige romantische werken met grote orkesten zoals het NedPho tot in het concertgebouw. Het requiem van Verdi, Beethovens Missa Solemnis, Shostakovich dertiende en Mahlers tweede had ik niet willen missen.

Het Collegium Vocale Eindhoven, toen nog geheten het Eindhovens Vocaal Ensemble (EVE) met als dirigent Ruud Huijbregts brengt nog steeds mooie, vaak barokke programma´ s van hoog niveau. Hier zong ik mijn eerste oratoria, als koorlid.

En de start als tenor was (lang geleden) bij het koor van het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap o.l.v. Louis Buskens waar ik ook Brittens Nicolas Cantate leerde kennen (maar dan achter de piano).