U mag deze live-opnamen vrij prive gebruiken, maar u dient dan de uitvoerenden te vermelden. Bij gebruik voor andere doeleinden dan privé dient u vooraf toestemming te vragen. (Klik met de rechtermuis en bewaar de file, speel vervolgens af.)

  • Studio opnamen 2022 (opera)

Quel jour de fête! Op een middag in mei 2022 maakte Erik met pianiste Yulia Buizer-Madzhar opnames van 5 opera-aria's voor tenor, die kunt u hier beluisteren.

Una Furtiva Lagrima - Donizetti

Salut demeure chaste et pure - Gounod

Ah Mes Amis - Donizetti

Pur dolente son io - Cilea

Donna non vidi mai - Puccini

  • Barok en klassiek

De video-opname van Eriks vertolking van de evangelist en de tenoraria's van de Johannes Passion van Bach uit 2019 is integraal te beluisteren via deze links. Let wel het is een iets afwijkende versie, namelijk die uit 1724. 
De evangelist begint na 9'15, de aria's beginnen in Johannes Passion (1724) eerste deel op 30'30" en in het tweede deel op 11'30" resp. 54' .

Mozart schreef een prachtige sopraan coloratuuraria die Robert Levin gebruikte om de grote mis in c KV 427 compleet te maken.Nu dus als aria voor tenor, het is een live opname uit november 2011 met het Catharina Consort o.l.v. Ruud Huijbregts.

  • Romantiek

Van de integrale concertante uitvoering van Don Carlo waar Erik de titelrol zong, in Vredenburg Utrecht, januari 2020, is hier op youtube de openings aria te zien.
In 2023 zong hij op dezelfde locatie de rol van Peppe uit Pagliacci, ook daarvan staat het slot van de aria op youtube.

Eriks tenorsolo in Verdi's requiem 'ingemisco' uit 2016 is te beluisteren, Gerrit Maas is wederom de dirigent.

In 2015 zong hij in een lunchconcert bij DNO in het Amsterdamse Muziektheater liederen van Liszt, begeleid door de pianist Maarten Hillenius, hier staat de live opname van 'Pace non trovo'

Begin 2012 soleerde Erik in de prachtige Vespers van Rachmaninov, waarvan hier een klein fragment

  • 20e eeuws

Op youtube staan de beeldregistraties van de Vasalisliederen van Gijs Meeusen: 6 liederen met strijkkwartet en een intermezzo alleen door de strijkers.

On Wenlock Edge van Vaughan Williams met het onvolprezen Rietveld Ensemble, werd in 2018 live opgenomen .